zaterdag 8 oktober 2011

Wedstrijdvoorbereiding

Uiteindelijk gaan toch 35 Funrunners vandaag (zondag 9 oktober )van start tijdens de Bergse Plasloop. Even een paar tips:
  • De kans is groot dat we te maken krijgen met regen. Een handige manier om je voor de start wat te beschermen tegen nat worden en daardoor teveel afkoelen is een vuilniszak te nemen met aan de onderkant een gat geknipt voor je hoofd en twee voor je armen. Doe hem vlak voor de start uit en je gaat in ieder geval redelijk droog vanuit de startblokken.
  • Diegenen die brildragend zijn kunnen bij regen plezier hebben van een petje. Dan beslaan de glazen van je bril niet zo!
  • Als je iemand kunt regelen die een droog hemd voor je heeft voor na de loop is dat erg prettig. Anders gewoon zelf meenemen. Er zijn altijd wel Funrunsupporters die dit voor je willen doen toch?
  • Marjolijn neemt haar boodschappenwagentje mee. Dus je kunt je spullen ook bij haar kwijt.
  • We starten pas in de middag. Doe in de ochtend gewoon wat je altijd doet. 
  • Leg je loopspullen ver van te voren klaar zodat dit geen stress meer kan opleveren en eet minimaal 2 uur voor de wedstrijd een laatste lichte maaltijd. 
  • Sommige lopers eten een uur voor de wedstrijd nog een banaantje.
  • Als je je al hebt ingeschreven is een half uur voor de wedstrijd aanwezig zijn voldoende (tenzij je inschat dat je een kwartier in de rij moet staan voor je startnummer)
  • Als je je nog moet inschrijven zou ik een kwartiertje extra nemen als voorbereiding
  • Neem 10 tot 15 minuten de tijd om in te lopen (we lopen als het even kan gezamenlijk in/verzamelen voor Restaurat Gaucho's ) en ga ongeveer 5 minuten voor de start rustig naar de startplaats
  • Geniet van de 5 of 10 km die je gaat lopen. We laten ons niet kisten door de regen toch?      

donderdag 6 oktober 2011

Ter Lering ende Vermaeck oftewel 'trainersleed'

Gisteravond de laatste gezamenlijke training voor de Bergse Plasloop. Dus niet al te lang en 3 x 500 metertjes intensief voor het "goede gevoel".
3 x 500 meter in een tempo dat zo'n 15 seconden per km sneller is dan het 5 km tempo.  Dat was de opdracht die we onszelf stelden en daar gingen we.

Oei, een eerste 500 meter in 2 minuut 40!! Da's toch wat snel.... Dat worden allemaal dikke Persoonlijke Records roep ik met een grijns. De tweede '500' gaat in 2 minuut 30 ....veel te snel. "Ik wil proberen 27 minuut 30 over de 5 km te doen" hoor ik een paar Funrunners zeggen. Ik besluit tijdens de 3e 500  een tempo van 2 minuut 45 aan te gaan geven en maak dat aan de groep kenbaar. En daar gaan we. Een paar notoire snelheidsmaniakken springen vooruit voor de eerste meters. Ik reken snel "als ik aan het einde van de 500 meter 2 lantarenpalen achter de voorsten loop (zo'n 70 a 80 meter) zal ik in ieder geval niet sneller zijn dan 2 minuut 40 sec". Nou de twee lantarenpalen achterstand lukte, maar ik schrok van de tijd: 2 minuut 32 seconden.  Zo'n 12 km p/u. Sorry arme funrunners die zich het vuur uit hun sloffen liepen om de trainer bij te houden....... Maar ook een trainer moet zo af en toe weer leren naar zijn eigen lijf te luisteren en zijn lopen niet te veel af te stemmen op wat anderen voor hem doen!

Eén troost: om 27 minuut 30 seconden op de 5 te lopen kunnen we zo'n 30 seconden per km langzamer lopen. Om comfortabel iets onder de 30' te komen bijna een minuut per km! Dan moet zo'n training als gisteren toch een 'goed gevoel' en veel vertrouwen geven!
Tot zondag
Ron

funrunners hebben nu een foto-album

Vandaag is onder de knop foto's een link naar het foto-album van Funrunners Rotterdam opgenomen.
Er staan al een paar foto's op. Diegenen die foto's maken van de Bergse Plasloop van volgende week zondag en/of nog leuke oudere foto's hebben kunnen deze naar ons opsturen zodat wij ze voor alle funrunners zichtbaar kunnen maken!

maandag 3 oktober 2011


  via de website van runnersworld  vonden wij een heel leuke agenda voor funrunners (zie plaatje). Het is een combinatie van gewone agenda voor afspraken e.d., een agenda met prestatielopen en een logboek waarin je allerlei nuttige gegevens kunt bijhouden over je trainingen. (klik voor meer info op de link=grijs stukje tekst)

Misschien iets voor het bekende St-Nicolaas verlanglijstje?

zondag 2 oktober 2011

Oefeningen voor de onderrug

Op de pagina Oefeningen en Tips is een link geplaatst naar een serie oefeningen voor de onderrug (zowel preventief als bij problemen bruikbaar).

foto beginnersgroep

Hallo kanjers,
Er staat een foto van vanochtend in het foto-album.

Inschrijven voor o.a Bruggenloop 2011 (gevorderdengroepen)

Bruggenloop 11 december 2011 (15 km)
Het lijkt nog ver weg, maar wij willen er jullie nu al op attent maken dat de on line inschrijving voor de Bruggenloop geopend is. Zoals jullie weten is de Bruggenloop het einddoel van het gevorderden-schema najaar/winter 2011 en het zou jammer zijn als het maximum aantal inschrijvingen bereikt is op het moment dat je wilt inschrijven. www.bruggenloop.nl/lopers/inschrijven

Zevenheuvelenloop 20 november 2011
Hetzelfde geldt voor diegenen die mee willen doen aan de Zevenheuvelenloop (verleden jaar ver van te voren het maximaal aantal deelnemers bereikt). www.zevenheuvelenloop.nl/deelnemers/inschrijven.

Voor de overige in het schema opgenomen lopen is 3 weken van te voren inschrijven voldoende (soms kun je zelfs op dezelfde dag nog inschrijven, wat dan wel iets meer kost).

Oude sport/voetbal/hardloopschoenen gevraagd voor Cambodja.

Anneke Albers, een kennis van Funrunster Caroline Buitenhuis heeft een kindertehuis opgericht in Cambodja.
Zij gaat over 3 weken daar weer naartoe en verrast dan graag de kinderen met spulletjes die wij niet meer nodig hebben.
In dit geval wil zij de kinderen stimuleren om te gaan sporten en vraagt daarom om sport/voetbal/hardloopschoenen t/m maat 42 die nog in redelijke staat zijn.


De schoenen kunnen bij Caroline afgeleverd worden. Adres: Verdilaan 28.