maandag 30 december 2013

OUT OF THE BOX?

Een goede looptraining is meer is dan lopen alleen.........Maar toch..................

Over het algemeen doen we onze oefeningen om de spieren wakker te maken voor de belasting waaraan we ze gaan blootstellen. We draaien met onze enkels, heffen onze knieĆ«n, doen lichtjes hakken billen, doen aansluitpasjes en iets wat we de 'sirtaki' noemen. We doen zelfs oefeningen om onze looptechniek te verbeteren en skippen en kaatsen erop los. Alles voor een goede loophouding en het zo gewenste korte grondcontact. We kennen het allemaal wel zo'n beetje, al moet gezegd dat we er wel wat slordig in zijn, want we 'vergeten' die loopscholing nog wel eens. 
Als trainer-coach van Funrunnersgroepen denk ik wel eens: "we zijn toch Funrunners, waarom met de trainingen niet wat meer 'out of the box'!!?? 
Haal die elastische banden, die medicine ballen, die springtouwen, de speedladders en andere hulpmidddelen eens wat meer van stal of gebruik meer wat je omgeving buiten je biedt! Kies eens wat meer voor een uiteraard op de belastbaarheid van de lopers binnen de groep afgestemde 'bootcampachtige' opzet van de looptraining!
Ga eens een veldloop/cross doen als een perfecte vorm van een body-workout slash krachttraining! 
etcetera. Ik heb mij in ieder geval voorgenomen de vragen die ik mijzelf stel na de Marathon Rotterdam eens goed op te pakken!

Ondertussen ben ik erg benieuwd naar jullie opmerkingen meningen en suggesties!