woensdag 21 december 2011

De grote Funrunners-enquête

Trends en mogelijke wijzigingen naar aanleiding hiervan in 2012
Nog lang niet alle enquêtes zijn binnen (kom op dames en heren)! Maar wat we tot nu toe binnen hebben, gecombineerd met onze eigen ervaringen laat al wel een aantal duidelijke trends zien.

Voorlopige uitslag Funrunners-enquête in vogelvlucht
• De overgrote meerderheid trainde in 2011 2 en wil ook in 2012 2 x per week trainen
• Een aanzienlijk deel van de “ 2 x pw Funrunners ” volgt de gezamenlijke training 1 x per week en doet 1 x per week zelf een training. Soms wordt daarbij het schema gevolgd soms niet. Ook deze Funrunners geven in grote meerderheid aan dit in 2012 te blijven doen.
• Een kleine minderheid loopt 3 x per week of is van plan dat te doen.
• Op de vraag welke ambities er mbt het meedoen aan prestatielopen zijn worden door de overgrote meerderheid prestatielopen in de directe omgeving genoemd (Dobbeloop, 5 of 10 km Rotterdam Marathon, Bergse Plasloop, Bruggenloop). Enkele lopers geven aan ook mee te willen doen aan grote evenementen zoals de Dam tot Damloop in Amsterdam en de CPC loop in Den Haag. Ook zijn er lopers die aangeven geen behoefte te hebben aan deelname aan prestatielopen.
• Wat betreft de belangstelling om mee te doen aan speciale activiteiten scoren met name de onderdelen “trainen op verschillende locaties (strand, bos en duinen) en verbeteren looptechniek heel hoog
• De wijzigingen in het aanbod die het afgelopen jaar zijn doorgevoerd: de Dinsdagavond VIP-groep “op weg naar de 3 km” en de Woensdagochtend Beginnersgroep worden door de deelnemers hoog gewaardeerd, maar kunnen nog wel wat uitbreiding gebruiken.
• De opkomst van de 5 km groep van 19.00 uur op woensdagavond is matig en op de zondag zeer matig.
• Wat betreft de waardering van de trainingen is de overgrote meerderheid dik tevreden.
• De huidige Lange Afstandsgroepen 1 en 2 zijn wat de inhoud van de trainingen betreft het meest kritisch. Dit geldt met name voor de groepsgrootte en de aandacht voor de individuele loper. Ook wordt een tendens om te snel en/of te lang lopen geconstateerd. Tevens wordt door sommigen een te grote nadruk op prestatielopen ervaren.

Onze voorlopige conclusie uit de enquête én onze eigen ervaringen is, dat we over het geheel genomen met de Funrunners op de goede weg zitten. Wel is nu al duidelijk dat het concept van twee lange afstandsgroepen met gelijke schema’s en ‘piekmomenten’, maar met verschillende looptempo’s cq “kruissnelheden” ondanks heel goede prestaties van een aantal individuele atleten tijdens prestatielopen aan grondige renovatie toe is.
We overwegen daarbij het volgende:
1. Naast de huidige beginnergroepen, de 5 km trimgroep en de “op weg naar de 10 km groep” is er binnen het funrunnersoncept plaats voor een ‘echte’ 10 km trimgroep.
2. Het concept Lange Afstandgroep 1 en 2 heeft vanuit ‘voortschrijdend inzicht’ vanuit de Funrunnersfilosofie gedacht ongewenste bijeffecten die we willen wegnemen.
Een optie is waarschijnlijk het samenvoegen van deze twee groepen waardoor er een groep ontstaat zonder drempels mbt snelheid en met twee trainers/begeleiders. Afhankelijk van het soort training kan “lopen op eigen niveau” dan beter, want meer flexibel worden toegepast en kan er meer aandacht zijn voor de individuele loper
3. Een andere, wellicht aanvullende maatregel kan zijn om naast de Funrunners trimgroepen (die op woensdag en zondag trainen) bij voldoende belangstelling een meer prestatiegerichte Funrunnersgroep te starten van maximaal 15 lopers die 3 x per week trainen; bijvoorbeeld op dinsdag, donderdag en zondag of maandag, woensdag en zaterdag.
We nodigen onze Funrunners van harte uit om te reageren en met ons mee te denken en………hun enquête in te vullen en in te leveren!

Marjolijn en Ron

PROBLEEMFORMULIEREN BRUGGENLOOP HEBBEN SUCCES !!

GOED NIEUWS VOOR FLOOR EN ANDREA:
Zowel de tijd van Andrea als die van Floor zijn na het opsturen van het probleemformulier officieel gecorrigeerd naar de nettotijd.
Andrea heeft nu een nettotijd van 1.29'07"
Floor heeft nu een nettotijd van 1.26'50"

Eva Maria heeft ons gemaild dat Andreas en zij na 1'.10" over de startlijn gingen.
Daardoor wordt hun nettotijd:
Andreas: 1.18'48"
Eva Maria 1.16'07"

We wachten nu nog op een officiële bevestiging van de tijd van Michaela nl 1.37'20"

Bovenstaande tijden hebben we in het blogbericht van 14 december j.l. veranderd.

zondag 18 december 2011

VERSLAG BRUGGENLOOP 11 DECEMBER 2011

Op 11 december j.l. hebben 19 Funrunners meegedaan met de Bruggenloop van 15 km.
Het Funrunnersteam dat voor het goede doel liep, stapte samen met Marjolijn in de "lopersbus" van Funrunner Andreas naar het Maasgebouw van het Feijenoordstadion. Daar werden zij ontvangen door Maelka van Huijstee van het Sint Franciscus. Zij verwelkomde het team en overhandigde onze Funrunners een mooi hardloopshirt. Er werden foto's gemaakt en het team overhandigde Maelka een symbolische cheque van €1951,94. Het was een sfeervolle feestelijke gebeurtenis! Inmiddels is er nog €5 opgehaald en staat de teller nu op €1956,94.

Ondertussen gingen de andere Funrunners met de tram naar het Feijenoordstadion.
Nel van Putten, Marja MacLean en Anne van der Werf gingen mee als supporters/tassendragers.
De meeste Funrunners troffen elkaar bij het Meetingpoint en al gauw ging ieder naar zijn/haar startvak.
Er is geweldig gepresteerd door onze Funrunners en na afloop kwamen de meesten weer naar het Meetingpoint om elkaar te feliciteren en samen te genieten van de geweldige sfeer.

De enige smet op het geheel, maar wel een grote, is dat het helemaal fout is gegaan met de uitslagen van de businessteams (zo ook met "ons" Funrunnersteam). Op de uitslagenlijst is de brutotijd gelijk aan de nettotijd en dat is natuurlijk heel teleurstellend en frusterend nadat je zo je uiterste best hebt gedaan. Inmiddels zijn er probleemformulieren gestuurd naar de wedstrijdorganisatie en hopen we op goed nieuws.

Ondertussen zijn de leden van het Funrunnersteam zelf druk aan het rekenen en analyseren geslagen!
Andrea en Floor zijn samen met Anita en Wil naar de startlijn gelopen en hebben zo berekend dat zij 2'.07" van hun bruto tijd af kunnen trekken. Andrea komt dan uit op een netto tijd van 1.30'.00"en Floor komt uit op een netto tijd van 1.26'.50". Michaela is door bestudering van de videobeelden gekomen tot een netto tijd van 1.37'.20".
We hopen dat Andreas en Eva Maria ook nog hun officiële bruto tijd tot een netto tijd kunnen herleiden!